Enformatik Bölümü

Üniversitemizde İlk Kez Bir Ders Metaverse Ortamında İşlendi

-

Bölümümüz öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Zafer KARADAYI’nın Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencilerine vermiş olduğu Kariyer Planlama dersinin son haftasında bir ilk yaşandı.

Öğr. Gör. Dr. Zafer KARADAYI’nın kurucularından olduğu ve Çanakkale Teknopark’da faaliyet gösteren teknoloji girişimi NaraXR tarafından geliştirilen metaverse eğitim platformu (Metaversity) aracılığıyla verilen seçmeli derslerden olan Kariyer Planlama dersi yapıldı. Ders, tamamiyle 3D bir ortamda gerçekleşti. Öğrenciler, öğretim elemanı ve derse misafir olarak katılan uzman, avatarları ile derste bulundu. Metaverse ortamında yapılan derse TÜMMİAD (Tüm Mucitler İcat-İnovasyon ve Araştırma Derneği) Başkanı ve Valentura Technology & Investment kurucusu Bülent KAVAKLI konuk oldu. Bülent KAVAKLI’nın ve Öğr. Gör. Dr. Zafer KARADAYI’nın VR gözlüklerle katıldığı derse öğrenciler de bilgisayarlarındaki web browserlar ile katıldılar.