Enformatik Bölümü

Bölümümüz Öğretim Elemanları Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Evren KARAYEL GÖKKAYA'yı Makamında Ziyaret Etti.

.

Bölüm Başkanımız Öğr.Gör.Dr. Cumali YAŞAR öncülüğünde bölümümüz öğretim elemanları, Üniversitemiz Rektörlük Bölüm Başkanlıkları'ndan sorumlu rektör yardımcımız Prof.Dr. Evren KARAYEL GÖKKAYA'yı makamında ziyaret ettiler. Gerçekleştirilen ziyarette öncelikle Enformatik Bölümü'nün mevcut yapısı ve yürütülen dersler hakkında bilgiler verildi. Daha sonra bölümümüz öğretim elemanlarının, Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Merkezi'nde, Avrupa Birliği, TÜBİTAK, KOSGEB, Bakanlık ve Teknopark projelerinde aktif görevler aldığı vurgulanarak, gerçekleştirilmesi planlanan falliyet ve projelerden bahsedildi. Bu kapsamda ilk olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilmesi planlanan "Yapay Zeka ile Proje Geliştirme Atölyesi" hakkında bilgiler verildi. Daha sonra "Kamuda Açık Kaynak Kodlu Yazılım Kullanımı ile İlgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi" kapsamında bölümümüz öğretim elemanları tarafından vermesi planlanan eğitimler hakkında bilgiler verildi. Son olarak bölümümüz öğretim elemanlarından Dr. Zafer KARADAYI’nın öncülüğünde yürütülmesi planlanan, Deneyimsel Uzaktan Eğitim kapsamında, geleceğin yükseköğretimini şekillendirmesi düşünülen METAVERSITY projesinden bahsedildi. Ziyaret iyi dilek ve temenniler ile sonlandı.